Dziś kolejna odchudzona propozycja, tym razem będzie to przepis na lekką pastę rybną przygotowaną na bazie chudego białego sera. Taka pasta to idealna propozycja na dietetyczne śniadanie lub szybką i zdrową przekąskę w ciągu dnia. Pastę przygotujemy w dosłownie 2 minuty.
Pasta rybna w wersji light
Składniki:
- 1 wędzona makrela o wadze 250 g
- 400 g białego chudego sera
- 3 łyżki odtłuszczonego naturalnego jogurtu
- 1 mała cebula
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- 1/2 łyżeczki papryki
- szczypta pieprzu cayenne
- 2 -3 łyżki posiekanego szczypiorku
Wykonanie:
Makrelę obieramy ze skórki i ości, wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem., dodajemy pozostałe składniki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do pasty i wszystko dokładnie mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz